صفحة 1 من 3 123 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 10 من 27

الموضوع: السبيط او الحبار بطريقتى وبالصور

  1. #1
    ♥ ♥ نبض قلبــى يناديــــــــــكــ ♥ ♥
    الصورة الرمزية حبيبه
    تاريخ التسجيل
    Feb 2006
    الدولة
    Egypt
    المشاركات
    14,188
    شكراً
    1,039
    شكر 517 مرات في 214 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    536

    A24 السبيط او الحبار بطريقتى وبالصور

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


    اليوم جبت لكم اكله عملتها بنفسى من اسبوعين .. اكله بحريه وهو السبيط .. وانا عملته بطريقيتين

    طاجن السبيط بالصلصه & محشى السبيط

    والسبيط له اسم تانى الكلمارى أو الحبار عشان اللى ميعرفش السبيط << حد قال جنان

    ولقد انى تهورت وصورت لكم كمن << على قولة زهرة الشتاء صوره له بس سامحونى اذا مش واضحين اول مره اصور والكاميرا جديده .. وبعدين انا كمان مكنتش فاضيه لأنى كنت مشغوله جداً فى المطبخ فى اليوم ده الصراحه


    نبدأ بمقادير وطريقة طاجن السبيط بالصلصه :

    طبعاً الكميه على حسب الأفراد :

    كيلو سبيط يتنضف كويس ويتغسل بالماء والملح وبعدين يتقطع قطع صغيرة
    بصل<< الكميه على حسب الرغبه
    طماطم ، فلفل رومى وحار اذا رغبتوا وكرفس

    الطريقة:

    بعد ما تغسلى السبيط بالملح تحطيه فى مصفاه عشان يتصفى من الميه .. بعد كده نكون حاطين ميه عشان نسلقه قبل مانسويه ـ دى طريقتى لكن فى بيعملوها من غير سلق والاتنين صح حسب الرغبه – بعد ما يبدأ يدخل فى السوا نرفعه ونصفيه من ميته و فى وقت السلق نكون جهزنا المقادير الباقيه ..

    ناخد البصل ونقطعه حلقات رفيعه ونحطه على البوتاجاز وبعد شويه لما يبدأ يصفر نضيف له الفلفل الأخصر ويكون مقطع حلقات برضوا .. ومع التقليب نضع التوابل والكرفس بعد كده نحط اخر حاجه اللى هى الطماطم الحلقات ونهدى النار شويه لغاية ما الطماطم تتهرس فى الخليط الموجود وبعدين نضيف السبيط ونتركه على النار لغاية النضج ..

    لن تحتاجى لإضافة الماء لأنه السبيط هينزل ميته لكن ممكن تحطوا 1/2 كوباية ميه
    ودى بتكون صورته فى النهايه :






    نيجى دلوقتى للسبيط المحشى :


    وطريقته سهلة جداً

    بتعملى خلطة الارز العادى كانها للمحشى بالصلصه والخضرا والكرفس وتجهزيها وتخليها ..

    وتجيبى السبيط بس شرط يكون صغير عشان لما تحشيه يكون شكله مناسب وحلو ..

    تنضفيه وتقطعى الراس و تنضفيه من جوه كويس جداً وتغسليه بالملح برضوا وطبعاً يكون سليم لا يقطع وتقريباً دى صورته :




    وبعد كده تحطى ميه عشان يتسلق .. وفى اثناء غليان الميه تحشى السبيط كالتالى :

    تجيبى السوبيطايه وتحشيها رز بس مش تمليه للأخر قبل الأخر بشويه كميه مناسبه زى كده :




    بعد كده تجيبى خيط وابره عشان تخيطيه من فوق طبعاً عشان الرز ميخرجش << لا ياشيخه هههههههه

    وتعملى كله كده لغاية ماتخلصيهم ولما تغلى الميه حطيهم فيها ربع ساعه تقريباً وشوفيه بالشوكه او السكينه لو استوى زى كده :




    خلاص صفيه من الميه وبعدين حطيه على ورق مطبخ عشان ينشف لأنك هتقليه فى الزيت ياويلاااااااااه

    تجهزى الدقيق وتتبليه وبعدين ابدأى فى القلى لغاية ما يصفر لونه ويكون ذهبى طلعيه ..


    والله كنت مصوراها بعد ما قليته بس مش عارفه راحت فين الصوره

    وحطيه فى طبق التقديم

    وبالهنا والشفا على قلوبكم

    اتمنى تكون الوصفات سهله وتعجبكم

    التعديل الأخير تم بواسطة حبيبه ; 25-11-2006 الساعة 01:54 AM

    تكابد الاحزان قلبى لم أنم
    أنا النوم عندى ليس راحه ، بل هروب من ألم


  2. #2
    VIP
    الصورة الرمزية جنـــــان
    تاريخ التسجيل
    Jul 2004
    الدولة
    al-riyadh
    المشاركات
    2,377
    شكراً
    0
    شكر 0 مرات في 0 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    41
    والسبيط له اسم تانى الكلمارى أو الحبار عشان اللى ميعرفش السبيط << حد قال جنان
    ههههههههه عرفته عرفته اخيرا بعد جهد جهيد

    بحثت عنه في قوقل وعرفت انها اكله بحريه ..

    بس تصدقين اول مره اسمع فيه .. ولا عمري ذقته

    مشكوووووووره حبيبــه



    بعد كده تجيبى خيط وابره عشان تخيطيه من فوق طبعاً عشان الرز ميخرجش << لا ياشيخه هههههههه


    يسسلمو فراولـه قلبو وحياتي وكل شي على التوقيع الحلووو

  3. #3
    من كبار الشخصيات
    الصورة الرمزية ضي القمر
    تاريخ التسجيل
    Jul 2006
    الدولة
    الخبــ K.s.a ــر
    المشاركات
    4,982
    شكراً
    0
    شكر 0 مرات في 0 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    174
    أكلة عجيبة غريبة أول مرة اسمع بيها



    ياسلام ياحبيبة عليكي كمن حركتات وتصوير ياخطيـــــــــــــــرة

    تسلمي

  4. #4
    عضو ذهبي
    الصورة الرمزية نسيم الصبا
    تاريخ التسجيل
    Jul 2006
    الدولة
    بلاد الحرميـــن
    المشاركات
    1,175
    شكراً
    0
    شكر 0 مرات في 0 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    26
    يسلموووو ياالبي

    [align=center] هيا اتخذ من النجم مكانا لك

    وعش على قمم العوالي

    سجل على صفحة التاريخ رسمك

    امض على دروب المعالي

    وضع على رمال الكون خطوك [/align]


    ملاذ الشوق سابقا

  5. #5
    من كبار الشخصيات
    الصورة الرمزية oO م ـشاعر Oo
    تاريخ التسجيل
    Jul 2006
    الدولة
    Saudi Arabia
    المشاركات
    4,123
    شكراً
    0
    شكر 0 مرات في 0 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    99
    يعطيك العافية حبيبه ....تصوير خطيــر .....
    :

    إعذرينـي فوآكـهـ..

    :

  6. #6
    مدير الموقع
    الصورة الرمزية د.طويل الشوق
    تاريخ التسجيل
    Apr 2003
    الدولة
    الدرعية
    المشاركات
    11,447
    شكراً
    208
    شكر 238 مرات في 63 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    100
    تسلمين يا طباخه على الشغل التمام

    تستاهلي الترشيح


    وصيت قلبي عليك وفكري وظني ان غبت عنهم عليك عتابهم هادي

    ماودي تجرح شعورك كلمة مني وانت حياتي وعمري ومهجة فوادي

    ودي تعيش العمر راضي ومتهني مرفوع راسك عليك العز متبادي

    ياتاج راسي وانت ومني وعني تامر وتنهي وامرك اول البادي


  7. #7
    من كبار الشخصيات
    الصورة الرمزية فـــراولـــه
    تاريخ التسجيل
    Feb 2004
    الدولة
    هناك معهم بعيييد
    المشاركات
    7,545
    شكراً
    0
    شكر 1 مرة في 1 مشاركة
    معدل تقييم المستوى
    155
    تسلم الايادي حبيبه

    ماقد اكلتها بس شكلها حلوه دامها تصليحك

    وجاري الترشيح




    احترامي لذاتي لا يعني ان تتمادى فأنت لا تعلم عن ظروفي ...
    شكرا لشخص كريم بينكم كان هو الصادق لقلبي وسيظل للابد
    وهمسه لكل من اشتاق لوجودي ... ستظلون بداخلي
    ولكن اعتذر عن صعوبة التواصل .. سأتواجد من فتره الى اخرى ..للاطمئنان عليكم

  8. #8
    من كبار الشخصيات
    الصورة الرمزية امواج هلاليه..!
    تاريخ التسجيل
    Mar 2006
    الدولة
    هناك في يمناك
    المشاركات
    4,170
    شكراً
    0
    شكر 0 مرات في 0 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    148

    اكله غريبه .. بس شكلها حلوه ..

    تسلمين حبيبه ..

    اول مره اصور والكاميرا جديده
    مبروك الكاميرا الجديده

    تستاهلين الترشيح
    -
    إني اتنفس تحت الماء ..
    إني اغرق
    اغرق
    اغرق
    -

  9. #9
    ♥ ♥ نبض قلبــى يناديــــــــــكــ ♥ ♥
    الصورة الرمزية حبيبه
    تاريخ التسجيل
    Feb 2006
    الدولة
    Egypt
    المشاركات
    14,188
    شكراً
    1,039
    شكر 517 مرات في 214 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    536
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة جنـــــان مشاهدة المشاركة
    ههههههههه عرفته عرفته اخيرا بعد جهد جهيد

    بحثت عنه في قوقل وعرفت انها اكله بحريه ..

    بس تصدقين اول مره اسمع فيه .. ولا عمري ذقته

    مشكوووووووره حبيبــه





    ههههههههههههه

    مالك مفزوعه كده يابنتى تخيطيه عشان ميطلعش الرز فى السوا .. وبعد ما تقليه وتطلعيه ابقى فكى الخيط

    تسلمى جنوووو على المرور الأمور وبالهنا والشفا عليكى

    تكابد الاحزان قلبى لم أنم
    أنا النوم عندى ليس راحه ، بل هروب من ألم


  10. #10
    ♥ ♥ نبض قلبــى يناديــــــــــكــ ♥ ♥
    الصورة الرمزية حبيبه
    تاريخ التسجيل
    Feb 2006
    الدولة
    Egypt
    المشاركات
    14,188
    شكراً
    1,039
    شكر 517 مرات في 214 مشاركات
    معدل تقييم المستوى
    536
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زهرة الشتاء مشاهدة المشاركة
    أكلة عجيبة غريبة أول مرة اسمع بيها



    ياسلام ياحبيبة عليكي كمن حركتات وتصوير ياخطيـــــــــــــــرة

    تسلمي
    الله يسلمك ويخليكى زهوره

    وان شاء الله تجربيها وتعجبك

    اشكرك على التواجد والترشيح


    تكابد الاحزان قلبى لم أنم
    أنا النوم عندى ليس راحه ، بل هروب من ألم


صفحة 1 من 3 123 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. منوعات بس بطريقتي
    بواسطة اسير الشوق في المنتدى بيت الاسرة العصرية - ديكور - أثاث - غرف نوم - غرف جلوس - حدائق -
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 21-04-2008, 10:04 AM
  2. اهانة كبيرة للملائكة في توم وجيري وبالصور
    بواسطة الحيران في المنتدى منتدى ضفاف العام
    مشاركات: 8
    آخر مشاركة: 15-09-2007, 01:06 PM
  3. صينية بيتسا وبالصور المتحركة
    بواسطة رينا المدينة في المنتدى مطبخ حواء - طبخ - وجبات - سلطات - مقبلات - مشاوي - حلويات - عصائر - فطائر
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 21-08-2006, 06:47 AM
  4. صينية الدجاج بالفرن...أعلمكم اياها بطريقتي!
    بواسطة روثانة في المنتدى مطبخ حواء - طبخ - وجبات - سلطات - مقبلات - مشاوي - حلويات - عصائر - فطائر
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 14-03-2006, 09:07 PM

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0